STEEL APPLICATION

Screen Pavilion, China

The project is called “Screen Pavilion”, which is the most exemplary of the public service pavilions in the Xianghu Scenic Area. This project is commissioned by the Xianghu National Tourist Management Committee and cooperative agencies to establish a public service pavilion that will provide citizens and tourists a better place to stay.

This only covers an area of 66 square meters Xianghu Pavilion is in the south of Xianghu Academician Island Dingshan beach. The pavilion looks out over the lake, the beach, and the stone arch bridge. Behind the pavilion is the hillside, the road, and the gallery pavilion. All the scenery is on the edge of the lake. The “Screen Pavilion” is also in this beautiful place.

Based on these factors, it is believed that this pavilion should be camouflaged in the existing natural landscape. But a simple opening will only cause the views from inside to be disorganized. Therefore, this opening can present itself in a state mixed with “screens”, a state between occlusion and opening. As “Still holding the half-hidden pipe” is the most traditional aesthetic cognition in Chinese culture. A hope to present a kind of beauty with dreamy explored and expanded possibilities.

Through the intervention of the arches the “screen”, we break the barriers between the internal and external spaces, allowing these joints boards formed by screens to penetrate deeply into the space and extend to the external environment at the same time. As seen in this project, the two transparent glass bodies with are originally independent of each other. It is due to the existence of these joints that the centripetal force generated by them firmly binds. He established a dialogue between spaces and spaces. On the other hand, these “screens” are no longer limited to the perimeter of the building, but extend more parts beyond the limitation, opening, extend and coexist with the nature. This also establishes the connection between the internal space and the external natural environment. This ensemble makes the existence of the display facilities extremely unsustainable, which really connects space, architecture, people, and the environment, and together constructs a kind of humanistic landscape environment.