T House

Architect were commissioned to design and renovate an old house in a small alley that branch off from Pham Ngoc Thach St, historically known as Duy Tan. The 161m2 house was finished in 2017. The focus when shaping this space was to create an environment that provoke emotional interactions with the architecture. It is expressed in a continuous reel of functional relationship between spaces that are stringed together from inside the house to the alley and back. This is a kind of architectural newness that set them apart from their typical design method.

The concept embodied the free and limitless character of space resulting in a humble and provocative sense of spatial purposes hinting toward the center of architecture being the subtle personal connection between the occupants, planters, furniture, and the garden. The Architects believe this shift in design thinking will provide opportunities to refresh the residents’ perception toward their living experience that encompass the overlapping relationship among the interior, the envelope, the garden, the alley, and the neighbors.