Poly He Clubhouse China

Poly Courtyard is in Chenxiang Town, northwest of Changtai County, Zhangzhou adjacent to Xiamen. The architectural form is established through, transformation and combination of modern composition methods. The large overhangs, used in the main façade can depict the overall image, intensify the sense of space depth at the entrances, and correspond to the limit access in the actual internal function area. The building is designed in three storeys corresponding to different environmental factors, thus creating different space feelings.

The ground floor connected to the natural landscape level will serve as a private leisure area, with more semi-open spaces to blur the indoor and outdoor boundaries. The second floor, under the arc roof will serve as a quiet meditation area to better experience the special fun inside the traditional elements. The first floor directly connected to the city will serve as a public activity area to link and open up the upper and lower floors.

A core area is set for penetrating and connecting the semi-passage area, where, the arc of the roof changes, which undertakes main transport function and manifests the characteristics of each part at the same time. The curtain wall keel is transformed to integrate with external texture tightly, creating a changing light and shadow indoors with the shifting of time and light ray. The roof and wall naturally matching into an integral whole through red terracotta panels can display a sense of modern composition in a tile-mimetic color.