Courtyard No. 1, China

The project is situated at the intersection of Guangzhou Road and Minjiang Road in the economic development zone of Heze City in Shandong. Due to its unique location, the project is expected to be a landmark building in the future development of the prefecture-level city. The purpose of this project is to reconsider the special function of the sales office building, in hopes of making it more sustainable through design, by becoming a symbolic public building for the future community and city.

The architectural concept is based on the artistic supremacism that reflected the social and technological changes of the 1920s, with the intention of expressing the mutual influence and interdependence between physical and virtual space in the digital age. The objects in the building are designed to float in an unstable state. Each object echoes a corresponding function in a unique form, including the entrance (horseshoe), model area (big camera lens), enterprise brand (blue stone), office area (orange-colored box), etc.

Objects floating in the air form a rich and hierarchical space, welcoming the surrounding audiences with an open dynamic posture. Some of the objects collide with the glass surface and leave traces to form a unique architectural image. As a reflection of the real world, the project attempts to look beyond a single function of the sales office through improved design, so that it can enhance the quality of public life and lead people to strive for a better future and make a positive contribution to the community.

Comments are closed.